Apartments Brela Sosic D&D

IZLETI (ORGANIZIRAMO IZLETE)

Panoramska vožnja i razgledavanje podmorskog svijeta
Panoramska vožnja odličan je način upoznavanja Brela i njihovih ljepota. Sigurno nećete ostati ravnodušni. Odaberite dnevne ili noćne vožnje.

GLASS BOAT – brod sa staklenim dnom

Vožnja ovim brodom pruža nezaboravno iskustvo – razgledajte jedinstvenu panoramu Brela od Berulije do netaknute Vruje i istovremeno kroz veliki stakleni prozor uđite pod površinu u svijet podmorja i morskih bića. Glass Boat Vas svakodnevno vodi na dnevne i noćne vožnje. Polazak iz lučice u Solinama.

Informacije:
Info punkt: Lučica Soline

POLUPODMORNICA – Sjedeći u polupodmornici na 2 m dubine kroz stakleni zid upoznajte podmorski svijet. Polazak je iz lučice Soline, a u ponudi je dnevna i noćna vožnja.

Informacije:
Izleti u okolicu
Izletnički brod
U ponudi su cjelodnevni izleti na dva susjedna otoka Brač i Hvar.
Program:
Izlet na 2 otoka (Brač Hvar): cjelodnevni izlet, 9-18 sati

POSEBNA PONUDA:
- mesni ili riblji meni
- piće uključeno u cijenu
- popust na grupe
CIJENA: cca. 200 kuna s obrokom
Informacije:
Info punkt - lučica Soline

SPEED BOAT – Izlet traje 2 h, a brzim brodom otići ćete do Povlja na otoku Braču, Vruje gdje ćete se i okupati, te se vratiti nazad obalom do Brela.

Informacije:
Lučica Soline
Brela su smještena na idealnom mjestu za jednodnevne i poludnevne izlete u obližnja mjesta. Većina jednodnevnih putovanja koja spajaju Brela s drugim odredištima u Dalmaciji omogućavaju istraživanje šireg područja. Izleti variraju od prastarog srca Dalmacije, Splita sa svojom antičkom i srednjovjekovnom jezgrom sagrađenom oko palače rimskog imperatora Dioklecijana, preko svjetski poznatog Dubrovnika do otoka Brača i Hvara, jadranskim središtima pismenosti i kulture.

MAKARSKA - Kao centar rivijere i obalnog područja, bogata je kulturnim znamenitostima: gradski trg s katedralom sv. Marka, franjevački samostan s bogato opremljenim malakološkim muzejem. Foto: Andrija Carli

SVETIŠTE VEPRIC U MAKARSKOJ - Na samom ulazu u Makarsku nalazi se svetište Vepric posvećeno Majci Božjoj Lurdskoj, a osnovao ga je 1908.g. biskup dr. Juraj Carić (1867-1921), koji je tu i pokopan. Prirodna špilja i cijeli krajolik s brežuljcima, raslinjem i potokom među njima živo podsjeća na svetište Lurd. Ovo je svetište veoma posjećeno tijekom cijele godine, a glavni su hodočasnički dani: 11.02, 25.03, 15. 08., 7. i 8.09.
Kontakt: svetistevepric@gmail.com , tel. +385 21 616 336. Foto: Željko Fistanić

SPLIT - grad klasične rimske, starohrvatske, romaničke i renesansne arhitekture. Poznat je po sportovima i brodogradnji. Smješten je 45 km od Brela. Poludnevni ili cjelodnevni izleti brodom ili autobusom.TROGIR - je najbolje očuvan srednjovjekovni grad na istočnoj obali Jadrana. Dospio je na popis UNESCO-vih spomenika svjetske baštine na kojem se nalaze najraritetnija svjetska bogatstva. (cca. 60 km)

OTOK HVAR - leži 15 nautičkih milja poprijeko od Brela. Grad Hvar, najveće naselje na otoku, bogat romaničkim i renesansnim građevinama i mediteranskim ugođajem. Nosi ime hrvatske Madeire. Grad Jelsa, drugi po veličini na otoku poznat je po svojim plemenitim dalmatinskim vinima. Cjelodnevni izleti.

IMOTSKI - srednjovjekovni grad smješten u zaleđu Brela (pl. Biokovo), blizu bogate plodne doline (Imotsko polje) s dobro održavanim vinogradima. Poznat po Modrom i Crvenom jezerima. Nekih 40 km od Brela, nudi potpuno drukčiji ugođaj od obale. Poludnevni izleti busom.

DUBROVNIK - romanički, gotički, renesansni i barokni grad – sve u jednom, perla je Jadrana. Smješten na najjužnijem kraju Hrvatske, 180 km od Brela.

MEĐUGORJE - svjetski poznato svetište, od Brela udaljeno svega 70 km. Turistima koji odsjednu u Brelima svakako preporučamo poludnevni ili cjelodnevni izlet autobusom, a hodočasnicima koji putuju u Međugorje, savjetujemo da se zaustave i u Brelima.

OMIŠ - obalni srednjovjekovni grad smješten u slikovitom kanjonu rijeke Cetine samo 20 km od Brela. Pet kilometara uz kanjon Cetine nalaze se ˝Radmanove Mlinice˝, izletničko mjesto poznato po kruhu ispod peke i svježim pastrvama.

BIOKOVO - Krenite na izlet u otkrivanje Parka prirode Biokovo. Oduševit će vas mnoštvo vidikovaca s prekrasnim pogledom na okolna mjesta u podnožju i otoke. Poželjno je da u istraživanje idete u organiziranim skupinama sa stručnim vođenjem. Moguće je i individualno planinarenje. Kartu planinarskih staza možete dobiti u Turističkoj zajednici Brela. Na području Parka prirode Biokovo ima dosta rijetkih i ugroženih biljaka stoga ih nemojte brati niti uništavati njihovo stanište, nemojte plašiti niti ubijati životinje niti uništavati njihova staništa.
Slobodni penjači mogu u uredu Turističke zajednice Brela pronaći detaljnije informacije o penjačkim smjerovima na penjalištu „Brela“, koje mogu koristiti isključivo na vlastitu odgovornost.

MOSTAR - je stoljećima na raskršću različitih civilizacija i svaka od njih je u njega utkala dio svoje posebnosti.RAFTING, CANYONING - su avanture koje traju po 3-4 sata, ali o njima se priča godinama. Mnogi se, zadivljeni ljepotama rijeke Cetine i adrenalinom koji izazivaju rafting i canyoning, vraćaju toj avanturi čim ponovno nađu slobodnog vremena.
FISH PICNIC - je izlet za one koji vole more, njegovu ljepotu i tipičnu dalmatinsku atmosferu: sunčanje, kupanje, pjesmu, dobra lokalna vina i svježe pečenu ribu.

SLAPOVI KRKE - rijeka Krka i 7 njezinih slapova čine prirodni i krški fenomen s ukupnim padom od čak 242 m. Krka je postala nacionalni park 1985. godine i 7. je po redu nacionalni park u Hrvatskoj. Poznat je po velikom broju jezera i slapova. (cca.125 km)

KORČULA - obiluje prirodnim ljepotama posebne privlačnosti, vrijednih da ih se posjeti i upozna. U blizini grada Korčule je arhipelag dvadesetak nenaseljenih otočića obraslih gustom makijom.

PLITVIČKA JEZERA - najistaknutiji i najposjećeniji među osam nacionalnih parkova u Hrvatskoj. Ona su jedina prirodna baština u Hrvatskoj uvrštena na popis svjetske baštine kulturnih vrijednosti. (cca. 290 km) UNESCO – 1979. godine, među prvima u svijetu.

BRAČ – Najveći je među dalmatinskim otocima. Dug je 40 km, ukupne površine 395 km2. Na otoku razlikujemo dva područja: niže priobalno oko cijelog otoka i visoko planinsko na kojem se uzdiže najviše brdo među jadranskim otocima Vidova gora (778 m). Cjelodnevni izleti u razna mjesta na otoku.